LONDEN - Madonna geeft woensdag in de talkshow van Oprah Winfrey tekst en uitleg over haar geplande adoptie van een 1-jarige jongen uit Malawi. Dat meldt de BBC dinsdag.

Bekijk video

Madonna's optreden in de Amerikaanse talkshow volgt op klachten van de vader van het beoogde adoptiekind over de gang van zaken. Vader Yohane Banda zegt misleid te zijn. Volgens hem was het nooit de bedoeling dat de popster zijn zoon David zou adopteren. Zij zou hem hoogstens een tijdje opvoeden.

De directeur van het weeshuis, Penson Kilembe, ontkent dit met klem. "We hebben elk detail van het adoptieproces stap voor stap met Banda doorgenomen. Hij wist exact wat het inhield", aldus Kilembe.

Snappen

Ook Madonna zou persoonlijk aan Banda hebben uitgelegd wat er stond te gebeuren. Daarnaast heeft de rechtbank Banda meerdere malen gevraagd of hij wist wat er stond te gebeuren. "Hij zei dat hij het snapte", zo zegt Kilembe tegen Reuters. Volgens hem zijn er twaalf weesjes aan Madonna gepresenteerd. Madonna koos voor David, en zei daarbij dat ze een ander kind zou kiezen als de vader niet akkoord zou gaan.

In de talkshow van Oprah Winfrey zal de popdiva voor het eerst openlijk vertellen over de adoptie. Het is onduidelijk of de jongen, David genaamd, vanuit Engeland meevliegt naar de Verenigde Staten.

Kinderboek

De verschijning van Madonna bij Oprah was oorspronkelijk georganiseerd wegens de uitgave van een nieuw kinderboek van de zangeres. De opbrengst van die publicatie komt ten goede aan weeskinderen in Malawi.