AMSTERDAM - Julio Iglesias staat bekend als hartenbreker, maar volgens de zanger valt dat allemaal wel mee. In een interview in het AD zegt hij dinsdag dat het vooral de media zijn die van hem een 'legende op seksgebied' hebben gemaakt.

"Duizenden dames zou ik het hoofd op hol hebben gebracht, hun huwelijken stuk hebben gemaakt. Dacht je werkelijkheid dat ik daar tijd voor heb?"

De 63-jarige Spanjaard vertelt dat het alleen al door de vele reizen die hij maakt geen doen is om vrouwen te verslijten. "Ik reis van Amerika naar Indonesië en van Europa naar Australië. Overal liggen journalisten met hun blocnotes op de loer. Alleen al fysiek is het volstrekt onmogelijk."

Bovendien is de zanger het liefst thuis bij zijn vrouw, de Nederlandse Miranda Rijnsburger. Het stel woont samen met hun vier kinderen in de Dominicaanse Republiek. "Ik ben een echt familiemens", zegt Iglesias. "Naarmate ik ouder wordt, besef ik hoe belangrijk de banden met je geliefden zijn."

De nieuwe cd van Iglesias heet 'Romantic classics' en bevat covers van nummers als 'Careless whisper', 'Drive' en 'I want to know what love is.