HILVERSUM - De 19-jarige Sanne heeft Hollands Next Top Model gewonnen. Ze won in de finale van Sylvia, nadat Daisy al was afgevallen. De eindronde werd maandagavond uitgezonden op RTL5. "We zijn alledrie zo verschillend, ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen."

Sanne is met haar blonde haar en blauwe ogen wel een oer-Hollandse verschijning.

Waar andere meisjes van kinds af aan dromen van een carrière als topmodel, leek het de nuchtere Sanne vooral 'leuk' om mee te doen. "Natuurlijk wilde ik heel graag winnen, maar het is niet zo dat ik altijd al heel veel met mode en make-up bezig was." Volgens haar draait model zijn ook voor een groot deel om geluk hebben. "Als je piloot wilt worden, moet je heel hard leren. Zo werkt dat niet als je model wilt worden."

Max Models

De komende tijd gaat heel druk worden voor het kersverse model. Als winnares heeft ze een contract gekregen met Max Models. Ook gaat ze volgend jaar Nederland vertegenwoordigen tijdens de Ford Models' Super Model of the Year Competition in New York.

Sanne heeft alle afleveringen teruggezien en opgenomen. Ze vindt dat er een goed beeld van haar is neergezet. "Mensen om me heen herkennen mij er wel in. Misschien dat onbekenden denken dat ik een bang en verlegen meisje ben, maar dat is totaal niet zo. Ik ben nuchter en kijk de kat uit de boom."

Engelse taal

Opvallend in de serie was haar gebrekkige kennis van de Engelse taal. Bij opnames in New York antwoordde ze tot twee keer toe "18 jaar", terwijl de vragen waren: "Hoe gaat het" en "Hoe lang ben je". Het toekomstige topmodel kan erom lachen. "Dat is toch leuk voor de kijkers", is haar nuchtere commentaar. Volgens haar is haar Engels niet zo slecht als op tv werd gebracht.