AMSTERDAM - De nieuwe cd van Boris moet het publiek overtuigen van zijn kunnen. Het tweede album van de Idols-winnaar van 2004, 'Holy pleasure', moet mensen aanspreken omdat de muziek goed is. Dat zegt de Limburger tegen Novum Nieuws. "Het album moet niet worden gekocht omdat mensen een poster van mij boven hun bed hebben hangen."

Bekijk video

Muziek is een roeping voor Boris. "Daarvoor ben ik naar beneden gezonden", gelooft hij. Dat was voor Boris de reden om mee te doen aan Idols. Nadat hij was gekozen als winnaar van de televisietalentenjacht ontstond een heuse hype rond zijn persoon. "Mensen kochten blindelings mijn single, als souvenir."

Het was een tijd waarin hij werd geleefd en daar moest hij aan wennen. "Ik wist niet wat het betekende om geleefd te worden. Nu weet ik dat je jezelf dan niet meer in de hand hebt."

Als de zanger alles opnieuw mocht doen, had hij zijn eerste cd overgeslagen. "Dan had ik met mijn tweede cd willen beginnen", vertelt hij. De zanger heeft zijn tweede album zonder tijdsdruk gemaakt.

"Ik had meer speling, meer tijd om mezelf uit te melken." Met de twee jaar die Boris in de cd heeft gestoken, voelt 'Holy pleasure' eigenlijk als zijn debuut. "Ik kreeg de tijd om een echt album te maken."

Hype

Nu moet Boris het publiek weer voor zich zien te winnen. "Dat moet ik doen met mijn muziek, niet met populariteit. De hype is verdwenen", beseft hij. Hij is trots op zijn album. "Dit is wat ik heel graag wilde maken."

Hij wil dat mensen opgaan in zijn muziek, dat ze ervan genieten. "Ik maak geen muziek voor mezelf, dan kan ik wel voor de spiegel gaan staan zingen." 'Holy pleasure' ligt vanaf maandag in de winkel.