Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat de showbizz een ranzig zooitje is, Gouden Kooi-tiener Nena ontucht pleegde, Leontine Borsato Connie Breukhoven van haar troon stoot, Jackie Collins bikkelhard oordeelt over onze sterren en Natasja Froger een zure druif is. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Foei!

Holland's next topmodel is een vermakelijk programma, schreven we vorige week. Maar een redacteur van Party is het daar niet helemaal mee eens. Presentatrice Yfke Sturm moet zelf ook eens wat kritischer naar zichzelf kijken, meent 'sterrengoeroe' Gert Lammers. "Het is niet om aan te horen schat, zoals jij je teksten op schorre en monotone wijze voorleest". Om er dan slijmerig bij te schrijven "Goed bedoeld natuurlijk, schat".

Bridget Maasland noemt hij een ijskonijn, presentator Filemon Wesselink (Spuiten en Slikken) krijgt er van langs omdat hij vrolijk verderfelijke zaken als drugs en seks aanprijst, Gordon moet onmiddellijk ophouden met boeren en scheten laten en stoppen met goedkope grappen die over zijn homo-zijn en zijn achterwerk gaan. Redacteur Ger werpt zich op als moraalridder en geeft de BN'ners een veeg uit de pan; 'Sterren, gedraag je'. We zijn bang voor Ger dat ze niet zullen luisteren.

Gouden (lichte)kooi

In het programma De Gouden kooi is de 19-jarige Nena gecast als het domme blondje. Ze weet niks, kan niks, heeft nooit gestudeerd en zelfs nooit een baantje gehad. Volgens eigen zeggen zit ze in het huis in de hoop dat de andere bewoners haar helpen aan ideeën voor de toekomst. Maar in Party lezen we dat ze al een heel verleden heeft - vol wetsovertredingen. Op haar 15e ging ze van school af, mee met haar voetbalvriendje naar België. Daarmee ontdook ze de leerplicht, die stelt dat je tot je 16e naar school moet.

En omdat ze minderjarig was en haar ouders geen 'officiële ' toestemming voor haar verhuizing gaven, was er zelfs sprake van ontvoering! Het sappigste detail is nog wel dat er sprake was van ontucht. Want seks met een minderjarige (onder de 16) is volgens de wet ook verboden. En we denken niet dat vroegrijpe Nena daar in België alleen maar onschuldig het handje van haar lover heeft vastgehouden.

Move over, Connie!

Leontine Borsato raakt steeds meer gewend aan haar luxe leventje met Marco. 'Pakte ze vroeger nog de fiets, nu heeft Leontie zelfs een chauffeur die haar ophaalt en thuisbrengt' weet Story te melden. "Al met al lijkt het er op dat Leontine steeds meer de levensstijl van haar grote vriendin Connie Breukhoven gaat overnemen; met een au-pair, een eigen chauffeur, een interieurverzorgster en een tuinman is ze aardig op weg om de tweede diva van Nederland te worden."

Inderdaad, Leontine laat zich tegenwoordig vervoeren door een chauffeur. Maar alleen op de dagen dat ze van 's morgens vroeg tot 's avonds laat tv-opnames heeft voor de Talpa-serie Voetbalvrouwen. "Maar dat moet ook wel als je zulke lange dagen maakt. Dan wil ik niet zelf achter het stuur zitten," verdedigt Leontine zich. Connie 'Vanessa' Breukhoven hoeft dus nog niet te vrezen voor haar eerste positie van 'überdiva'. Maar wat niet is, kan nog komen…

Screentest

Miljoenenschrijfster Jackie Collins (inderdaad, zus van film'oma' Joan) schrijft het ene pulp-boek na het andere, maar haar roddels worden verslonden. Ze is helemaal ingevoerd in de Hollywood scene, kent alle sterren en dat is een bron van inspiratie. Ze is helemaal 'ons kent ons' in de filmbusiness. Toen de schrijfster in Amsterdam was, besloot Story tot een ludieke actie. Ze legden de showbizzdame enkele foto's voor van onze Nederlandse sterren en vroeg wat ze daar van vond. Antonie Kamerling kwam door de test, met zijn blonde haar. En Halina Reijn zou een tweede Meryl Streep kunnen worden; niet knap, wel goed.

Ferri Somogyi (GTST) heeft een jonge hondenuitstraling en zou wel in een Amerikaanse soap kunnen spelen. Carice van Houten (Zwartboek) heeft 'het' helemaal. 'Wat een uitstraling! Dit is de opvolgster van Audrey Hepburn', kweelde de diva. Helaas kwam -uitgerekend- Jeroen Krabbé het slechtst uit de test. 'Niet interessant' oordeelde ze hard 'In een verfilming van één van mijn boeken zal ik hem in elk geval niet mee laten spelen.' Zelfs niet nadat ze hoorde dat Jeroen met haar zus Joan in Dynasty had gespeeld. Wel een beetje een afgang voor de senior acteur, die zo veel successen op zijn naam heeft staan.

Zure druif

'Natasja Froger is zure druif voor Nance' kopt Privé. Wat is er aan het handje? De vrouw van zanger René maakte niet zo lang geleden haar tv-debuut met 'Schoondochter gezocht', een soort dating-programma. Blijkbaar deed ze dat zó leuk, dat de blonde Natas nu is uitverkoren om 'Hart in Aktie' te gaan presenteren. Een hele eer, want het programma van Wendy van Dijk is razend populair. Toen zij er mee ophield, hadden dan ook veel tv-dames gehoopt op haar baantje.

Voor Nance, ex-Lingo ballenmeisje en grote kanshebster, is het een enorme teleurstelling. Maar SBS zocht een vrouw met warmte en gevoel, en dat heeft Natasja blijkbaar meer dan koele Nance. Ook aan Tooske Ragas ging het baantje voorbij. Die treurde echter niet lang. Zij gaat 'Tarzan gezocht' presenteren. Dat wordt een soort Idols, waarbij gezocht wordt naar een hoofdrolspeler voor de musical. Ex-Idol Jamai wil die rol óók graag, maar hij wil niet in zijn zwembroek aan een liaan voor de camera auditie doen. En dat vinden wij persoonlijk nou weer niet zo heel erg jammer.