HILVERSUM - Radio 538-dj Edwin Evers is vrijdag met twee prijzen de grote winnaar geworden van de Gouden RadioRing 2006. Het zijn radioprijzen die de AVRO in het leven heeft geroepen.

Evers en zijn team wonnen de ring voor de ochtendshow Evers Staat Op. De radiomakers lieten daarmee Claudia d'r op en Giel! (beiden Radio 3FM/VARA) achter zich. Evers werd door het stemmende publiek ook uitgeroepen tot radioman van het jaar (Zilveren RadioSter).

Bij die laatste verkiezing liet hij opnieuw 3FM-jock Giel Beelen achter zich. Ook Ruud de Wild (Radio 538) werd door Evers verslagen. Tot beste radiovrouw van het jaar werd Claudia de Breij verkozen. Zij versloeg Sophie Hilbrand (BNN) en Froukje de Both (Radio 538).

Serious Request

De actie van 3FM op de Neude in Utrecht (Serious Request) was in de optiek van de stemmers het beste radio-evenement. Deze liefdadigheidsactie kreeg daarom het Gouden Radio-Oortje. De makers van de Top 2000 (Radio 2) en Evers Staat Op vanuit de huiskamer van Frans Bauer zagen die prijs aan hun neus voorbij gaan.

Vrijdagavond gaat de AVRO verder met het uitdelen van de belangrijkste televisieprijzen van Nederland; de Televizier-ringen. Ook die prijzen worden door het publiek bepaald. Voor de Gouden Televizier-Ring 2006 zijn De Lama's, Dancing with the Stars en Gooische Vrouwen genomineerd.