AMSTERDAM - George Michael heeft donderdagavond tijdens een live televisie-interview een joint opgestoken. Volgens de zanger houdt marihuana hem tevreden en gelukkig. "Het is een geweldige drug."

Bekijk video

De zanger kwam onlangs in opspraak wegens het bezit van marihuana. De popster werd onder invloed aangehouden achter het stuur van zijn auto. Dat gebeurde ook al eerder dit jaar. Michael ontkende daarna een drugsprobleem te hebben.

De popster werd geinterviewd na zijn optreden in Madrid en stak voor het oog van de camera's een joint op. "Marihuana is de enige drug die echt de moeite waard is. Je moet alleen wel wachten tot je oud genoeg bent. Ik begon te gebruiken toen ik 22 of 23 was. Helaas is het niet erg gezond. Je kan het je niet veroorloven drugs te gebruiken als je nog iets moet doen."

Ambities

Ook meent George dat je de drugs moet gebruiken op het juiste moment in je leven. "De meeste van je ambities moet je al hebben waargemaakt", aldus de zanger.

De Brit gaf toe andere drugs te hebben gebruikt. "Maar er is geen drug waarvan ik blij ben dat ik het heb gebruikt, behalve marihuana." De artiest is daarnaast blij dat hij geen ander pad ingeslagen is. "Gelukkig ben ik niet verslaafd aan alcohol. Als ik net zoveel zou drinken als dat ik zou roken zou ik net als Keith Richards zijn."

Seksleven

Michael sprak ook over zijn seksleven. Michael zou meerdere keren betrapt op seks met andere mannen dan zijn partner Kenny Goss. "Ik hoop dat ik mijn mond leer houden. Als ik dat zou doen, zou ik waarschijnlijk alle seks hebben die ik wil en wanneer ik het wil. Wat ik sowieso al doe."

Gelukkig

Hij voegt er aan toe dat hij een gelukkig en stabiel leven leidt. "Ik woon in het huis van mijn dromen, met de man van mijn dromen. Ik ben gelukkig met de muziek die ik maakt. Ik hou van mijn leven."

Het interview met de Britse zanger wordt op 31 oktober uitgezonden.