AMSTERDAM - De voormalig Genisis-zanger Peter Gabriel staat niet op het podium tijdens de geplande reünietour van de band. "We hebben het besproken en ik heb besloten niet deel te nemen", zei Gabriel tegen BBC News.

De 56-jarige Gabriel richtte de band op in de jaren zestig met gitarist Mike Rutherford en toetsenist Tony Banks. In 1975 ging Gabriel aan zijn solocarrière werken.

Phil Collins, die in 1970 als drummer bij de band kwam en Gabriel vijf jaar later opvolgde, kondigde eerder deze week aan dat hij zeker aanwezig zal zijn tijdens de reünie. "Ik ben erg blij voor ze", zei Gabriel, die aan nieuw materiaal werkt. Rutherford en Banks hebben ook toegezegd aan de tour deel te nemen. Precieze details over de inhoud van de tour worden de komende weken bekend gemaakt.

Album

Genesis heeft tussen de jaren zeventig en tachtig meer dan 130 miljoen albums verkocht. De band werd commerciëler toen Collins in 1975 verantwoordelijk werd voor de zang. In de jaren tachtig scoorde de band hits met nummers als 'I can't dance' en 'Invisible touch'. In 1996 werd Collins opgevolgd door zanger Ray Wilson. Daarna bracht Genisis in 1997 nog één album uit, 'Calling all stations'.