AMSTERDAM - Lingo heeft donderdag iets meer kijkers getrokken dan in de rest van de week, maar een "uitschieter" is dit volgens een woordvoerder van Stichting KijkOnderzoek niet.

Talkshowhost Robert Jensen deed mee aan het spelletjesprogramma om een jonger publiek te verleiden naar Lingo te kijken.

De presentator nam het met zijn sidekick Jan Paparazzi op tegen twee fans van zijn eigen programma Jensen. Lingo behaalde hiermee een kijkcijferaantal van 946.000. Het hoogste aantal kijkers dat het programma van Lucille Werner eerder in de week trok, was 912.000 op maandag. Vorige week donderdag keken er 746.000 mensen naar Lingo.

Leeftijd

Afgelopen week was er veel commotie rond Lingo nadat netcoördinator Ton van Dijk van Nederland 1 had verklaard dat het programma per 1 januari van de buis zou verdwijnen. De reden was dat de gemiddeld hoge leeftijd van de Lingo-kijker niet meer past bij het nieuwe profiel van Nederland 1, dat zich op een jonger publiek richt.

Deze uitspraak stuitte op veel kritiek. Boze mensen belden de TROS en zelfs premier Balkenende liet zijn stem horen. Inmiddels is duidelijk dat het programma niet wordt geschrapt.