AMSTERDAM - Thijs Römer en Katja Schuurman spelen de hoofdrollen in de jeugdfilm Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi. Dat heeft producent Shooting Star donderdag bekendgemaakt.

Römer vertolkt de titelrol, Schuurman speelt zijn vriendin Paula. Het is niet de eerste keer dat het echtpaar samen in een filmproductie te zien is. Eerder vertolkten ze de hoofdrollen in Medea van regisseur Theo van Gogh. Op de set van deze miniserie bloeide de liefde tussen de twee op.

De film baseert zich op de gelijknamige stripverhalen van de overleden tekenaar Pieter J. Kuhn. De 73 avonturen van Kapitein Rob verschenen tussen 1945 en 1966 in Het Parool. De zeebonk bevoer met zijn zeejacht De Vrijheid de zeven zeeën en moest het vaak opnemen tegen meedogenloze en maniakale tegenstanders als Professor Lupardi en Cigaret Larry.

Kapitein Rob wordt geregisseerd door Hans Pos, die eerder de film Bella Bettien en een groot aantal afleveringen van de serie Boks maakte. Het scenario is van Pos en Simon de Waal. De laatste was eerder medeverantwoordelijk voor de series Unit 13, Russen, Baantjer en Boks en de thriller Lek.

Opnames

De opnames beginnen in april 2007. Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi moet eind november 2007 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.