AMSTERDAM - Sharon Osbourne wil haar maagband laten verwijderen. Dat zegt de vrouw van rocker Ozzy in het Amerikaanse tijdschrift People. Sharon liet in 1999 een band om haar maag plaatsen en viel daarna 56 kilo af.

De 54-jarige tv-persoonlijkheid wil de maagband niet langer gebruiken om haar gewichtsproblemen onder controle te houden. Ze overweegt nu in therapie te gaan. "Ik wil erachter komen waarom ik deze problemen heb. Ik heb de neiging mezelf kapot te maken."

Iemand met een maagband kan maar kleine hoeveelheden tegelijk eten omdat de capaciteit van de maag is verkleind. Sharon vertelt dat ze desondanks niet kan ophouden met eten. "Ik blijf eten. Ik ben een varken", vindt ze. "Op een gegeven moment moet ik dan overgeven en daarna ga ik weer door met eten." Het afgelopen jaar kwam ze, ondanks de maagband, zeven kilo aan.

Worstelen

Sharons kinderen, Aimee (23), Kelly (21) en Jack (20), staan achter haar beslissing om de band te verwijderen. "Ze hebben me hun hele leven met mijn gewicht zien worstelen en vinden nu ook dat het tijd is om het probleem echt aan te pakken."