AMSTERDAM - Tom Chaplin, de voorman van de Britse band Keane, is weer op de been. Ruim een maand geleden werd hij opgenomen in een ontwenningskliniek omdat hij gebukt ging onder een drank- en drugsverslaving. Een tournee door de VS moest worden afgezegd.

"Mijn leven was onmogelijk geworden", zegt Chaplin in een interview met BBC Radio 1. "Je loopt naar een afgrond en kan springen of je omdraaien. Gelukkig heb ik dat laatste gedaan."

De 27-jarige Chaplin vertelt verder hoe ongelukkig hij was voordat hij besloot iets tegen zijn verslavingen te doen. Hij genoot niet meer van optredens en de aandacht van fans. Verder benadrukt hij dat de Priory-kliniek, waar eerder ook Pete Doherty zich liet opnemen, geen hippe beautyfarm is. "Er zitten daar echte mensen met echte problemen. Het gaat vaak om leven of dood."

Podium

Deze week beklom de zanger voor het eerst weer het podium met zijn bandleden. Ook andere optredens die deze en volgende maand staan gepland, gaan door.

Van het debuutalbum van Keane,'Hopes and feares', werden nummers als 'Everybody's changing' en 'Somewhere only we know' hits. Het tweede album 'Under the iron sea' kwam in juni uit.