AMSTERDAM - Leontine Borsato is woensdag door het tijdschrift Beau Monde uitgeroepen tot de stijlvolste vrouw van het jaar. Zij kreeg de Style Award uit handen van de Amerikaanse presentatrice Ruby Wax.

Bekijk video

Tijdens het jaarlijks terugkerende prijzenfeest krijgen glamourdames een prijs voor mooiste haar, coverfoto, makeover en stijl. De Style Award is de belangrijkste prijs. Vorig jaar won Sylvana Simons die.

Bridget Maasland won de Make Over Award. Zij liet zich voor het blad omtoveren tot Brigitte Bardot. De prijzen werden uitgereikt in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Onterecht

Niet iedereen is het eens met de keuze voor Leontien. Modeontwerper Paul Schulten vindt de benoeming onterecht. "Ze is voor de massa, het grote publiek, maar niet voor de fijnproever."

"Ik zie vaak de allermooiste en stijlvolste vrouwen in mijn zaak", vertelt Schulten. "Ze zijn niet bekend, bloedmooi en zeer stijlvol." Namen wil de couturier niet noemen. "Dan killen ze me."

Volgens Schulten heeft Nederland talloze mooie en stijlvolle vrouwen, die totaal onbekend zijn. "En is het niet zo dat de allerbeste spullen altijd onder de toonbank worden verkocht?"