AMSTERDAM - Het tv-programma rond de 8-jarige Bindi, het dochtertje van de onlangs overleden 'Crocodile hunter' Steve Irwin, zorgt voor commotie in Australië.

Steve Irwin stierf nadat hij tijdens opnamen voor het programma 'Bindi, the jungle girl' was gestoken door een pijlstaartrog. Deze week werd bekend dat het programma ondanks zijn dood wordt uitgezonden. Vanaf januari is het 26-delige wildlife-programma te zien op de zender Discovery Kids. Critici vinden dat Bindi in alle rust het verlies van haar vader moet kunnen verwerken.

Uitgebuit

De Australische senator Bill Hefnerman heeft zich in de discussie gemengd. Hij sprak tegenover de krant The Australian de angst uit dat Bindi commercieel wordt uitgebuit.

"Als dit meisje vertelt dat ze liever met slangen speelt dan dat ze zich verkleedt, zoals andere meisjes van haar leeftijd, dan is dat prima. Maar waarom moet ze dat voor een camera doen?", vraagt de politicus zich af. "Het lijkt erop dat er een kunstmatige omgeving om dit meisje heen wordt gebouwd met commerciële doeleinden. Zonder dat ze daar zelf een stem in heeft."

Gastrolletje

Bindi was 2 jaar oud toen ze voor het eerst op tv te zien was, in een programma van haar vader. Ook daarna trad ze regelmatig op in zijn shows. Ook speelde ze in 2002 een gastrolletje in de film 'The Wiggles: Wiggly safari'.