AMSTERDAM - Birgit Schuurman (Floris) en Kürt Rogiers (Sl8n8) spelen een rol in de film Nadine. Dat meldde producent Rocketta Film woensdag. Ook acteurs Rifka Lodeizen, Marleen Scholten, Hadewych Minis en Manou Kersting zijn toegevoegd aan de cast.

Eerder werd al bekendgemaakt dat de drie actrices Monic Hendrickx, Sanneke Bos en Halina Reijn de hoofdrollen vertolken in de productie van regisseur Erik de Bruyn (Wilde Mossels).

De namen van Frank Lammers en Fedja van Hûet, die onlangs beiden een Gouden Kalf wonnen voor hun rol in Nachtrit, stonden ook al op de acteurslijst.

Carrièrevrouw

'Nadine' gaat over een alleenstaande, kinderloze carrièrevrouw, die net de 40 is gepasseerd. Haar biologische klok tikt als een bom en als ze de druk niet meer aankan, begaat ze een extreme daad. Het personage wordt door verschillende actrices gespeeld. Eind volgend jaar gaat 'Nadine' draaien in de bioscoop.

De eerste draaiperiode in Portugal is achter de rug. In oktober en november vinden opnames plaats in Nederland en België. Nadine draait vanaf eind volgend jaar in de bioscoop.