AMSTERDAM - Heather Mills beschuldigt haar man Paul McCartney ervan haar te hebben mishandeld. Dat meldt de Britse krant The Sun woensdag. Mills is met de 64-jarige ex-Beatle verwikkeld is in een bittere echtscheidingsprocedure.

Mills beweert nu dat McCartney haar tijdens het huwelijk meerdere malen fysiek heeft aangevallen, en wraakzuchtig en manipulatief handelde. Dit blijkt volgens The Sun uit stukken van haar advocaten.

Het 38-jarige ex-model stelt dat McCartney haar heeft geslagen, drugs gebruikte en haar dwong te stoppen met het geven van borstvoeding aan hun dochtertje Beatrice. Ook moest ze een belangrijke operatie afzeggen omdat die niet zou hebben gestrookt met zijn vakantieplannen.

Dieptepunt

De beschuldigingen zijn een nieuw dieptepunt in de scheidingsprocedure, waarin Mills een groot deel van het vermogen van de schatrijke McCartney eist. Ze heeft de echtscheidingsadvocaten van wijlen prinses Diana in de hand genomen om haar bij te staan. De woordvoerders van McCartney hebben nog niet op de verwijten gereageerd.