AMSTERDAM - Na een tumultueus huwelijk van veertien jaar heeft Whitney Houston officieel de scheiding aangevraagd van haar man Bobby Brown. De 43-jarige zangeres hoopt dat de voogdij over hun 13-jarige dochter Bobbi Kristina aan haar wordt toegewezen.

Bekijk video

Houston wil dat voor Brown een bezoekregeling wordt opgesteld. Een maand geleden maakte Houston al bekend van de rapper te gaan scheiden.

Houston en Brown trouwden in 1992, toen de carrière van Houston zich op een hoogtepunt bevond. Al snel ging het met beide sterren bergafwaarts. De 37-jarige Brown werd meerdere malen opgepakt wegens drugs- en alcoholmisbruik en belandde in 2003 bijna in de gevangenis omdat hij zijn vrouw zou hebben mishandeld. Ook het imago van Whitney liep een deuk op door drugsgebruik. Ze werd twee keer opgenomen in een afkickkliniek.

Imago

In een poging haar imago te herstellen, verscheen Houston vorige maand voor het eerst in tijden in het openbaar met haar producer en mentor Clive Davis, met wie ze aan een nieuw album werkt. Ook haar nicht Dionne Warwick was van de partij.

Brown, die nog twee tienerkinderen heeft met een andere vrouw, betaalde onlangs bijna negenduizend euro aan achterstallige alimentatie. Volgens zijn advocaat was Brown vergeten te betalen omdat hij het moeilijk heeft met de scheiding van Whitney.