BRUSSEL - De Belgische seksuologe Goedele Liekens gaat scheiden. Zij en haar man, de tv-producent Chris Cockmartin, gaan na tien jaar uit elkaar. Dat heeft de 43-jarige Liekens dindag bekendgemaakt in een interview met De Telegraaf.

"Ik vind het zo'n nederlaag om te moeten toegeven dat ons huwelijk voorbij is, dat het me vandaag nog steeds moeite kost om erover te spreken", zegt Liekens in de krant over de scheiding.

Het huwelijk van de presentatrice liep al jaren niet goed. "Maar de knoop hebben we pas enkele weken geleden doorgehakt", vertelt ze. "Als je kinderen hebt, vecht je volgens mij nog net iets langer."

Onzinverhalen

Volgens Liekens is er niet één reden aan te wijzen voor het mislukken van de relatie. "Het is altijd een kwestie van meerdere oorzaken en vooral van tijd." De geruchten dat ze een ander heeft, wijst ze resoluut van de hand. "Dat zijn onzinverhalen."

De twee dochters van het koppel, Merel (8) en Celeste (7), gaan bij hun moeder wonen. Liekens werd in Nederland en Vlaanderen bekend als presentatrice van tv-programma's over seks en erotiek.