AMSTERDAM - Frans Bauer is heus wel van plan te trouwen met zijn vriendin Mariska, maar laat zich niet onder druk zetten door de media. Die smullen van een mogelijk huwelijk tussen de populaire volkszanger en zijn grote liefde. "Het kan gebeuren op een moment dat niemand het verwacht", zegt Bauer.

Over over het moment dat hij Mariska de hand zal vragen, zegt de zanger: "Dat kan zomaar thuis op de bank of in de auto zijn."

De 32-jarige Frans gruwt van het idee dat hij Mariska ten huwelijk vraagt tijdens één van zijn optredens, omdat fans dat nou eenmaal leuk zouden vinden. Ook de publiciteit rondom een mogelijk aanzoek kan hem gestolen worden.

"Het moet een intiem moment zijn, dat ik samen met Mariska beleef," vindt Frans. "Daar hoeft niemand anders bij te zijn." Wel laat hij weten dat het heus geen tien jaar meer duurt voor hij in het huwelijksbootje stapt.

Bauer en de blonde 'Maris', zoals hij zijn vriendin liefkozend noemt, kennen elkaar ongeveer veertien jaar. Het stel heeft drie zoons, Christiaan, Jan en Frans. "En die jongens, die zijn al een verbintenis op zich", zegt Frans.