HILVERSUM - Het bij de Publieke Omroep in ongenade gevallen woordspel Lingo hoeft niet voor zijn voortbestaan te vrezen. RTL is namelijk bereid het spelletje van de TROS over te nemen. Dat meldde RTL-programmadirecteur Bart in 't Hout maandag.

Netcoordinator Ton F. van Dijk (Ned. 1) denkt erover een ander spel uit te gaan zenden omdat naar Lingo vooral veel oudere mensen kijken. Van Dijk wil graag een nieuwe quiz brengen waar ook jonger publiek in is geïnteresseerd. Over deze 'leeftijdsdiscriminatie' ontstond vrijdag veel commotie. Zelfs de premier had er een mening over en Tweede Kamerleden besloten minister Van der Hoeven (Media) erover naar de Kamer te roepen.

Vragenuurtje

Ze voelen dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje de CDA-bewindsvrouw erover aan de tand. Diezelfde middag is In 't Hout in gesprek met de medefinancier van het uit 1989 stammende woordspelletje, de Postcode Loterij. Of die loterij ook met andere tv-zenders praat is de RTL-directeur niet bekend.

Als hij de quiz binnenhaalt weet hij nog niet wie het zal presenteren. De huidige RTL-presentator Robert ten Brink, die aan de wieg stond van de show, lijkt hem geen logische keuze. Of Lucille Werner kan overstappen, is hem niet bekend.

RTL7

Een zender heeft hij al wel achter de hand, namelijk RTL7. "Ik denk dat we daar dagelijks tussen 18.00 en 20.30 uur wel een plaatsje kunnen vinden voor Lingo", schetst In 't Hout. "Het is een goed scorend spel met een vaste kijkerschare. En wij als RTL zijn altijd bereid om, als het Nederlandse volk iets dreigt te missen, die taak van een ander over te nemen."