AMSTERDAM - Martin Scorsese wil liever geen Hollywood-films meer maken. De 63-jarige regisseur droomt ervan films te maken met een laag budget, meldt de Britse omroep BBC maandag.

Voor zijn laatste film, 'The departed', mocht hij 72 miljoen euro uitgeven, maar Scorsese zegt het steeds moeilijker te vinden om films voor de grote studio's te maken. "Met zulke enorme budgetten is er weinig ruimte voor experimenten."

Op het verlanglijstje de maker van films als 'The aviator' en 'Taxi driver' staat bijvoorbeeld een herverfilming van de Japanse roman 'De stilte', die gaat over Portugese missionarissen in de zeventiende eeuw. Scorsese, die dit weekeinde het filmfestival van Rome bijwoonde, zegt het verhaal al vijftien jaar te willen verfilmen.

Herverfilming

'The departed' kwam dit weekeinde binnen op de tweede plaats in de Amerikaanse boxoffice, de lijst van films met de hoogste omzetten. Met een opbrengst van 21,5 miljoen euro beleefde Scorsese het beste openingsweekeinde uit zijn carrière. Grote acteurs als Jack Nicholson, Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Martin Sheen, Alec Baldwin en Mark Walhberg spelen een rol in deze herverfilming van een Hongkongs drama.