EINDHOVEN - Acteur en presentator Staf Coppens heeft zondagavond Dancing on Ice gewonnen. In de finale nam hij het op tegen Froukje de Both. Het publiek koos de Belg, met schaatspartner Monique van der Velden, als winnaar van de ijsshow van RTL.

Bekijk video


Foto: Marc Koot | De laatste ronde werd een onvervalste Nederland - België

Vooafgaand aan de eindstrijd viel het Vlaamse paar Kelly Pfaff en Andrei Lipanov af. Daarmee werd de laatste ronde een onvervalste Nederland - België. De Both struikelde in de finale even over haar schaatsen.

Uiteindelijk kregen de Vlamingen de meeste stemmen van het publiek. Het programma werd gelijktijdig ook op de Vlaamse commerciële zender VTM uitgezonden.


Foto: Marc Koot | De winnaar na acht weken schaatsen

De afgelopen acht weken namen bekende Nederlanders en Vlamingen onder begeleiding van professionele ijsdansers het tegen elkaar op. Tegelijkertijd strijden ook voor de camera's van SBS bekende Nederlanders in de show Sterren Dansen op het IJs.

De zenders waren verwikkeld in een heftige concurrentiestrijd, maar beide shows bleken levensvatbaar. Wekelijks keken tussen de 1,5 en 2 miljoen mensen, doorgaans iets meer naar SBS6 dan naar RTL4. De KNSB kon zich geen betere pr wensen, sommige kunstschaatsverenigingen hebben hun ledental inmiddels zien verdubbelen.

Kijkcijfers

Ruim anderhalf miljoen mensen (1.591.000) hebben zondagavond gekeken naar de uitslag van de sterrenshow. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Bijna een miljoen mensen meer (2.367.000) keken naar Boer Zoekt Vrouw (KRO). Ook het programma De Reünie (eveneens KRO) trok meer kijkers dan de schaatsshow: 1.618.000.