Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat de tv-modellen worden uitgebuit, Frans Bauer instortte, René Froger nu al opa wordt, de tops en flops van de Oranje-modeshow en waarom Sylvie Meis werd gedumpt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Uitgebuit

Holland's Next Topmodel is een vermakelijk programma. In ongezouten bewoordingen wordt aan Nederlandse meisjes duidelijk gemaakt waarom ze wel of niet geschikt zijn voor een baan als fotomodel. Net als in de Amerikaanse versie vloeien de traantjes rijkelijk en storten de deelneemsters regelmatig geestelijk in. Om een topmodel te worden, moet je heel wat opzij zetten, is de boodschap. Ondertussen vullen de programmamakers juichend hun zakken. Leuke kijkcijfers, goede reclame en ook nog inkomsten uit het modellenwerk. Zo moesten de meisjes voor een frisdrankreclame poseren. Als proef. Maar de reclamefoto wordt inmiddels gewoon gebruikt in tijdschriften. Story vraagt zich dan ook waar het geld heengaat dat de meisjes normaal zouden krijgen voor dit werk. Juist: dat gaat allemaal naar de producenten. 'En dat zal niet voor het laatst zijn..' waarschuwt het blad.

Arme Franske

Hij reist van het ene goede doel naar het andere, treedt bijna dagelijks op, verschijnt op tv en wordt ook nog eens gevolgd door de camera's van zijn real life soap. Niet zo verwonderlijk dat het Frans Bauer allemaal even te veel werd. Tijdens een concert begon hij opeens te trillen, kreeg hij geen geluid meer uit zijn keel en kon later zelfs niet eens meer uit zijn stoel overeind komen. Paniek in de tent natuurlijk. In Story staat dat de zanger volgens zijn manager een onschuldig griepje had in combinatie met een verkoudheid, maar het blad betwijfelt dat. Ze vermoeden dat de psychische druk de sympathieke zanger gewoon te veel is geworden. Bauer moet nu minstens een week rust houden en daarna belooft het blad ons op de hoogte te houden van de gezondheid van de voorheen zo vrolijke Frans.

Opa Froger

Pas 45 is René Froger, hij heeft twee zoons van rond de tien jaar en tóch wordt hij al opa. Rara, hoe kan dat? Omdat René uit een vorig huwelijk óók al twee volwassen kinderen heeft. Een zoon Danny, die ook zingt, en een dochter Natascha. Die laatste staat op het punt een baby te krijgen. Ze is pas 22 en het kindje was niet 'gepland', maar inmiddels is het bijna zo ver. 'Mijn vader schrok wel even toen hij hoorde dat hij grootvader wordt' meldt de dochter in Privé. Niet zo gek, als je thuis nog een jong gezin hebt, jaarlijks meedoet aan de marathon en midden in een nieuwe concert-tournee zit. Dan voel je je een jonge god terwijl je tóch al opa wordt. Hopelijk belandt Froger niet in een identiteitscrisis.

Verkleedpartij

Kleine gravin Leonore werd gedoopt en dat was reden voor een Oranje-feestje. De hele koninklijke familie liep dan ook uit. Het dochtertje van prins Constantijn en Laurentien kreeg zelf waarschijnlijk niks mee van het hele gebeuren, 't kind is nog geen jaar oud, maar alle ooms en tantes des te meer. De doop was een mooie gelegenheid voor een fijne verkleedpartij. Laurentien zelf sloeg de plank nèt weer mis in een rode jurk die te kort was en een te bloot en slecht zittend decolleté had. Mabel deed het deze keer wèl aardig, in een zwarte jurk met pofmouwen en los krullend haar. Maxima was weer beeldig in een jas met jaren '70 print, compleet met bijpassende pumps en tas. Nicht Juliana Guillermo deed hip in een zwart/wit jurkje, met dikke kousen en opvallende rode pumps. De brave Marilène was waarschijnlijk weer bij Pauw geweest, aan haar onberispelijke outfit te zien. Maar die stretchlaarzen van haar hebben we nu echt wel gezien. Prinses Margarita is weer in de gratie bij de familie en droeg een leuke jurk met stippen. Maar helaas heeft ze echte 'oranje-benen' en zelfs haar zwarte pumps konden daar geen elegant onderstel van maken. Maar de grootste flater sloeg zangeres Trijntje Oosterhuis, een vriendin van Constantijn en Laurentien. Gekleed in een donkere hobbezak met aan haar arm een reuzentas formaat weekeindje-weg, had ze onder haar voetloze legging óók nog te witte pantysokjes aangetrokken. Brrr, wat een afknapper.

Bye bye Sylvie

Sinds haar verhuizing naar Duitsland is Sylvie Meis hier uit de gratie. Bij de oosterburen vinden ze haar nog fantastisch, in Nederland raakt ze langzaam maar zeker in de vergetelheid. In Party lezen we dat de voetbalvrouw hierdoor een lucratief bijbaantje heeft verloren. Sylvie leende haar naam en gezicht aan een sieradenlijn, en die liep best goed. Maar omdat dat mooie gezichtje nooit meer op de Nederlandse tv te zien is, wil de makers van de voetbalvrouw af. 'De samenwerking op een lager pitje zetten' noemen ze dat heel diplomatiek, maar in de nieuwe advertenties is Sylvie al niet meer te zien. Waaruit wij concluderen dat Sylvie botweg is gedumpt door haar opdrachtgever. Gelukkig heeft ze de creditcardvan manlief Rafaël nog, zodat ze haar baantje niet erg zal missen.