AMSTERDAM - Diskjocky Jeroen van Inkel van radiostation Q-music biedt Natasia de kans om De Gouden Kooi te verlaten. Het aanbod stond in een brief die vrijdagochtend in veelvoud vanuit een helikopter in de achtertuin van de Talpa-villa werd gedropt.

Bekijk video

Radiostation Q-music, waar van Inkel voor werkt, biedt aan Natasia's inleg van 10.000 euro terug te betalen en wil haar gaan helpen een baan te vinden als directiesecretaresse.

Jeroen van Inkel, zelf vader van twee dochters: "Ik wil me niet met de zaak bemoeien, maar ik kan me voorstellen dat Natasia inmiddels op haar besluit zou willen terugkomen en weer lekker naar haar eigen huis en vooral haar kinderen terug zou willen."

Bedenktijd

Natasia, die veel kritiek kreeg op haar besluit om in de Gouden Kooi te gaan zitten, heeft tot dinsdagochtend 17 oktober de tijd te beslissen of ze ingaat op het aanbod.

Inzameling

Ook theatermakers Willem Alkema en Wim Holsappel zijn een inzameling gestart om Natasia uit De Gouden Kooi te krijgen. Met 10.000 euro denken ze de moeder te kunnen uitkopen. "Natasia heeft 10.000 euro betaald om mee te doen en krijgt dat bedrag pas na een jaar. Ze kan er dus niet zomaar uitstappen", aldus Wim Holsappel vrijdag.

Via www.helpnatasiadekooiuit.nl zijn de theatermakers, die eerder dit jaar door de Duitse politie in een oranje tank van de weg zijn geplukt, geld aan het inzamelen. In een dag tijd is al 1200 euro binnengehaald. Zodra het geld binnen is, gaan ze het haar aanbieden. "We zijn zelf allebei vader en we maken ons zorgen om haar gezin."

Geldbedrag

In De Gouden Kooi worden tien deelnemers opgesloten in een luxe landhuis vol camera's in Eemnes. Degene die het er het langst uithoudt kan de villa winnen, evenals een fors geldbedrag. Waarschijnlijk zullen de deelnemers minimaal een jaar blijven, omdat ze anders hun ingelegde borg van 10.000 euro kwijt zijn.