AMSTERDAM - Chantal Janzen gaat de rol van Jane spelen in de musical Tarzan. Deze musical is een coproductie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions. Dat heeft eerstgenoemde producent vrijdag meegedeeld. Wie Tarzan gaat spelen, is nog niet bekend.

Tarzan is een karakter dat bedacht werd door Edgar Rice Burroughs. Hij schreef meerdere boeken over de belevenissen van de jungleheld. Het verhaal gaat over een Engels jongetje dat na een schipbreuk wees wordt. Hij wordt opgevangen in een apenkolonie, waar hij opgroeit tot een volwassen man. Ook zijn er meerdere verfilmingen van het verhaal.

Chantal Janzen is momenteel te zien in de musical Beauty and the Beast. Ze speelt daarin de rol van Belle. Daarvoor vervulde Chantal hoofdrollen in de musicals Crazy for You, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Saturday Night Fever en 42nd Street.

De musical Tarzan van Disney Theatrical Productions ging onlangs in première op Broadway. Tarzan volgt Beauty and the Beast op in het Fortis Circustheater en gaat 15 april 2007 in première. De kaartverkoop opent 16 november 2006.