Het sinds 1989 uitgezonden woordspelletje Lingo dreigt van de buis te verdwijnen. De omroepleider dringt daarop aan omdat er te veel ouderen naar kijken. De Kamer is woedend en zal de kwestie aan de kaak stellen tijdens het vragenuurtje dinsdag. Een greep uit de reacties.

Zowel de Kamer als die Van dijk hebben niets te zeggen over het al of niet voortbestaan van een programma, want dat zou machtsmisbruik inhouden!
Dré Oudman, Appingedam

Van mij had dit spelletje gelijk met François Boulanger door de plee getrokken mogen worden, en sinds het PostcodeLingo is geworden kijk ikzelf uit principe niet meer. Verder vind het argument "er kijken veel ouderen naar" bij uitstek een reden om de netcoördinator per direct op non-actief te stellen en aan te klagen wegens discriminatie. Moet MAX ook verdwijnen omdat er teveel ouderen naar kijken?
Marguerite Groet-Sneep (32)

Wat een onzin om Lingo te schrappen in een steeds verder vergrijzende samenleving. Misschien is het een idee om het programma over te hevelen naar MAX?
Hans Eggink

Mijn kinderen van 6 zijn ook fans van Lingo. Ze herkennen de letters, en leren ook lezen.
Patricia Elbers

Kan de kamer zich eens met iets anders bezig gaan houden dan met televisie programma's? Eerst was het de Gouden Kooi en nu moet er zeker een parlementaire enquête komen over het schrappen van Lingo...
Janneke

Ouderen zijn blijkbaar niet meer in tel in Nederland. Ik hoop dat deze heer die dat heeft uitgemaakt heel veeel minder korter gaat leven dan ik. We zullen de a.s. stemming wel zien!!!!!
Leo

Absurd dat deze mensen tijd hebben zich hier druk om te maken
Frank Joor

Nu Lingo dreigt te stoppen staat het hele land op zijn kop maar ik als kijker wordt onderhand niet goed van al dit soort spelletjes, want laten we eerlijk zijn, Lingo is niet het enige woordspel op de tv dus een keer iets nieuws brengen kan op zich geen kwaad. Mensen die gewend waren om Lingo te kijken vinden vanzelf tijdens het zappen wel andere zenders met soortgelijke programma's. Kortom, ik ben het met deze vernieuwing eens.
Wilfred

Raar besluit. 800.000 per dag. Is meer dan naar heel Talpa.
S. uit Goes

Ik ben 43, mijn kinderen 8 en 11 en wij kijken ook. ben ik te oud? Daarnaast is het programma erg leerzaam voor kleine kinderen. En wat is oud? Mick Jagger is oud en die wordt ook niet van het podium gehaald!
Albert de Bruin

Van mij mag het stoppen, maar de reden hiervoor is werkelijk belachelijk. De samenleving vergrijst, ouderen moeten waarschijnlijk aan de eigen aow gaan meebetalen, ouderen kosten te veel in de gezondheidszorg, ze mogen niet in groepjes ergens rondhangen en ga zo maar door. En nu is het dus zo, dat ouderen te veel televisie kijken. Als ik alles zo eens overzie, weet ik eigenlijk niet of ik hier wel wil blijven wonen en oud wil worden.
A. Sloezarwij

Ik ben niet echt een fan van Lingo, en het maakt me in principe dus ook niet veel uit of het wel of niet uitgezonden wordt. Maar de reden om te schrappen vind ik toch wel schandalig. Omdat er te veel oudere mensen kijken????!!!! Als dat waar is, wat is dan het probleem? Mogen oudere mensen geen televisie kijken dan? Ik ben van mening dat alle leeftijdsgroepen bediend moeten worden door de publieke omroep. ('Publiek', nietwaar?) Dus óók de ouderen, die overigens vaak grootverbruikers zijn van televisieprogramma's. De netcoördinator zou juist blij moeten zijn met zijn kijkers!
Nande Kootker (34)

Is er al niet inhoudsloze rotzooi of pulp genoeg voor de jongere kijker? (GTST, ONM en diverse reality- pulp, extreme make- over etc...) Voldoende vertier zonder enige intellectuele lading dus voorhanden om de jongere kijker zoet te houden. Als je ouder bent hoor je er blijkbaar niet meer bij.
Cesar van der Bij

Ik vind dat de omroepleider volkomen gelijk heeft met zijn beslissing. Elk programma moet uiteraard interessant zijn voor zowel ouderen als jongeren. Ik verwacht dan ook dat Sesamstraat en de Teletubbies binnenkort van de buis zullen verdwijnen. Het schijnt namelijk dat daar relatief veel te veel jongeren naar kijken.
P.G. Lock

Ik kijk er nooit naar, maar met de tweede kamer ben ik woedend vanwege de reden dat het zou moeten verdwijnen. Bijna 1 miljoen oude mensen die kijken. Nou en?? Zijn dat soms geen mensen?? Het zou aanbeveling verdienen eens te gaan kijken in de bejaardenhuizen. Voor veel heel oude mensen is televisie hun enige vertier en over het algemeen vinden zij dat er de laatste tijd niks meer is voor hen om te kijken. Pak ze nou hun lingo niet ook nog af!! En geef ze in elk geval niet het gevoel niet meer mee te tellen als je oud bent.
A. Smulders

Belachelijk besluit, Lingo is ook een prima taal hulpmiddel voor nieuwkomers en inburgeraars. Mijn Senegalese echtgenoot verfijnt zijn Nederlands met Lingo.
Ellen van Ree

Wat een onzin om dit discirminatie te noemen! Het is logisch om een programma waar alleen ouderen naar kijken te vervangen door een programma die naast oudere ook jongere kijkers trekt! Dat zijn namelijk gewoon meer kijkers! Dááág Lingo! Tijd voor iets nieuws!
Ilse de Ruiter, Utrecht

Wanneer houden we nou eens op weg te doen wat goed is! Verjongen doen ze maar bij die stompzinnige commerciëlen! Mijn dochter kijkt regelmatig graag naar Lingo en ze is 7 jaar! Hoezo verjongen?
Theo van Veldhuizen.

Ze hadden 10 jaar geleden al moeten stoppen met Lingo.
Eric de Vries

Eigenlijk is het te triest voor woorden dat de Kamer zich serieus gaat buigen over een TV spelletje. Het lijkt mij dat er toch heel wat belangrijker zaken besproken kunnen worden. Natuurlijk ben ik tegen elke vorm van discriminatie, maar word het niet eens tijd dat er in Den Haag eens echt geregeerd gaat worden!
A. Spruit Benningbroek

Onbegrijpelijk... Eerst loopt de publieke omroep te klagen dat er te weinig mensen kijken, nu zijn ze weer te oud.
Allard Kamermans

Ik ben absoluut tegen dit soort ouderen-discriminatie! Waar slaat hun argument werkelijk op, nergens en nergens. Het wordt nu langzaam aan het hoogste tijd om iets te gaan doen met de "power-play" van de programmeurs in Hilversum.
Sirkku van 't Zelfde-Rainosalo, Blaricum

Sinds wanneer gaat de kamer zichzelf bezighouden met het geen wat op televisie gebeurt. Natuurlijk is het een publieke omroep, maar als dit is waar de nationale overheid zichzelf druk over dient te maken; is de vraag waar we op het moment met Nederland naar toe gaat. Oftewel is het verstandig om hier als politieke partij de nadruk op te leggen voor een vragenrondje? Terwijl er duizend en één zaken zijn die vele malen belangrijker zijn dan een spelletje op televisie.
Ben Spaninks

Dit is de reinste discriminatie voor de oudere bevolking. Van deze bevolkingsgroep moeten jullie toch het salaris verdienen. Tevens denk ik ook dat de commercie bij jullie niet erg hoog in het vaandel staat
J.G.F. Thijssen

Ik vind dat de programmamakers eens na moeten denken of we de oudere mens niet zo langzamerhand gaan vergeten. Alles moet maar voor de jongeren gemaakt worden terwijl die meer bezig zijn met internet en uitgaan. Laten de omroepen eens doen waar ze voor staan/stonden en laat RTL4 en Veronica er voor de jongeren zijn en de vara, avro, tros voor de ouderen.
E.A. de Brabander-Verweij

Wat nou Lingo voor ouderen. Mijn kinderen kijken (8,9 en 11) ook graag, maar ja dat zijn zeker nog geen jongeren?
Mirjam Brouwer