AMSTERDAM - Madonna heeft de officiële adoptiepapieren ingediend bij een rechter. Dat laat een woordvoerder van de Malawinese regering donderdag weten aan persbureau AP. De popster zou de adoptieformulieren samen met haar man Guy Ritchie hebben ingevuld op een gerechtsgebouw in het Afrikaanse land.

Kingston Kilembe, directeur van de Malawische kinderbescherming, vertelde dat het echtpaar de gangbare adoptieprocessen doorliep. "Dit is al een tijdje aan de gang. We zijn nu in het eindstadium beland." De rechter moet nog een uitspraak doen voor Madonna het kind mee kan nemen.

De documenten zijn getekend door Yohame Banda, de vader van het jongetje. De moeder overleed een maand na de geboorte van haar zoontje aan complicaties van de bevalling.

Ontsnappen

Banda ontmoette het echtpaar in de rechtszaal. "Madonna stelde me veel vragen. Ze beloofde ook dat ze David, als hij ouder is, mee terug zal nemen naar Malawi om het land te bezoeken." Hij zegt blij te zijn dat zijn zoon aan de armoede in het land kan ontsnappen.

Madonna zelf heeft nog steeds geen officiële verklaring gegeven. Vorige week werden de geruchten over een eventuele adoptie de kop ingedrukt door een woordvoerder van de Queen of Pop.