AMSTERDAM - De moordenaar van John Lennon moet nog zeker twee jaar in de gevangenis blijven. De 51-jarige David Chapman komt niet voorwaardelijke vrij, nu ook zijn vierde verzoek daartoe is afgewezen door een commissie in New York.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De reden voor de afwijzing is de grote omvang en het gewelddadige karakter van het misdrijf.

De zitting duurde zestien minuten en vond plaats een dag nadat de op 8 december 1980 vermoorde Beatle 66 jaar oud zou zijn geworden. Chapman kan over twee jaar een nieuw verzoek tot vrijlating indienen. Hij zit inmiddels 25 jaar in de gevangenis in New York. Chapman werd voor de moord veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar tot levenslang.

Film

Lindsay Lohan en Jared Leto spelen de hoofdrollen in een film over Lennon. De film over de moord op de ex-Beatle krijgt de titel 'Chapter 27'. In de film is Lohan te zien als een Lennon-fan die vriendschap sluit met Chapman, een rol van Leto.

Het verhaal speelt zich af in het weekeinde voordat de muzikant op een stoep in New York wordt vermoord. Het is nog niet bekend wie de rol van Lennon gaat vervullen. Vanaf 2007 is de film in de bioscopen te zien.