AMSTERDAM - Mel Gibson schaamt zich voor zijn gedrag. In het programma Good Morning America vertelt de acteur voor het eerst over zijn aanhouding in juli wegens dronkenschap.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bij zijn arrestatie maakte hij antisemitische opmerkingen tegenover de politie. Hij noemt die uitspraken dronkenmanstaal en vertelt niet te willen worden gezien als een monster.

Gibson is na het incident in therapie gegaan voor zijn alcoholverslaving en zegt 65 dagen niet meer gedronken te hebben. Het afkicken is volgens de acteur een grote strijd. "Het enige wat je kunt doen is stapje voor stapje nemen en blijven ademen."

Tandpasta

De acteur, die een verleden heeft vol alcoholmisbruik, vertelt in het programma dat hij twee maanden voor zijn arrestatie weer was begonnen met drinken. "Jaren gaat het goed. En dan zet iemand opeens een glas voor je neus en heb je het opgedronken voor je er erg in hebt. Het is als met tandpasta: die kun je niet meer terug in de tube stoppen als het er eenmaal uit is."

De 50-jarige acteur wil graag films blijven maken. Hij begrijpt dat er mensen in Hollywood zijn die niet meer met hem willen samenwerken na zijn antisemitische uitingen. "Het maakt me verdrietig dat er mensen zijn die ik zo gekwetst en afgeschrikt heb, dat ze niet meer met me willen werken. En ik respecteer hun keuze."

Imago

Hij hoopt wel dat hij de komende tijd zijn imago weer wat op kan poetsen, onder meer door zijn medewerking aan een spotje over de gevaren van autorijden onder invloed.