EINDHOVEN/HAARLEM - De twee concerten van de beruchte Britse zanger Pete Doherty en zijn band Babyshambles deze week in Nederland, gaan niet door. Alle optredens van de rockgroep zijn tot nader order uitgesteld, meldde een woordvoerder van platenmaatschappij EMI dinsdag.

Een officiële reden is nog niet gegeven maar afgelopen weekeinde werden resterende optredens in Engeland al afgezegd omdat de popster meer tijd wilde om te herstellen van een poging van zijn heroïneverslaving af te komen.

De Babyshambles en de wereldberoemde voorman stonden geboekt voor optredens in Eindhoven op vrijdag en in Haarlem op zondag. Ondanks eerdere pogingen gaf de band tot op heden één concert in Nederland. Dat was in Paradiso eerder dit jaar.

Kate Moss

Volgens de laatste geruchten heeft topmodel Kate Moss haar vriend Pete Doherty gevraagd de band te verlaten. Ze zou boos zijn omdat hij zo kort na zijn verslavingsbehandeling op tournee ging. Zijn medebandleden zijn op hun beurt kwaad omdat zij zich overal mee bemoeit, schreef boulevardblad The Sun maandag.