AMSTERDAM - Heleen van Royen gaat definitief naakt in Playboy. De schrijfster ging akkoord met het aanbod van de makers onder voorwaarde dat ook haar echtgenoot, SBS-presentator Ton van Royen, bloot in het blad komt te staan. Dat meldde Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk dinsdag.

"Op minstens één van de foto's zal het stel in een erotische pose te zien zijn. Heleen (41) zal over haar ervaring als Playboy-model schrijven in het boek Stout, dat volgend jaar verschijnt.

Heleen van Royen is blij dat de kogel door de kerk is: "Playboy heeft me ruim drie jaar geleden benaderd. Lange tijd heb ik geaarzeld. Waarom moeten vrouwen altijd met de billen bloot? En waarom mannen niet? Ik heb Ton gevraagd om mee doen en toen hij 'ja' zei, was mijn laatste restje twijfel verdwenen."

Naturel

De foto's zullen gemaakt worden op het partyeiland Ibiza. Volgens Heleen wordt de reportage zo naturel mogelijk. "Gelukkig heb ik veel gesport en is mijn lijf nog redelijk strak", zo zegt de succesvolle schrijfster in De Telegraaf.

"Voor de foto samen heb ik tijdens een vrijpartij laatst nog inspiratie opgedaan. Ik keek naar Ton en hij zag er zo mooi uit. Die positie heb ik in mijn geheugen gegrift."

Bedrag

Het is niet bekend wat het stel voor de fotoshoot krijgt. In de Telegraaf noemt Heleen het "een mooi bedrag".

Heemskerk is blij dat Heleen haar aarzeling terzijde heeft geschoven. "Ook als dat betekent dat we voor de eerste keer in de historie een naakte man in ons blad gaan krijgen. Met lichte huiver, maar nog veel meer enthousiasme, zien we dan ook de shoot, volgende week op het gezellige Ibiza, tegemoet."