HILVERSUM - Daphne Bunskoek heeft maandag RTL Boulevard niet gepresenteerd, wegens een verkeersongeval dat zij zaterdag had. In overleg met RTL besloot zij van de presentatie af te zien, aldus de omroep. Jeroen Latijnhouwers verving haar.

Bunskoek kwam zaterdagavond rond half tien in Amsterdam op de Europaboulevard met haar auto in botsing met een 20-jarige bromfietser. Die raakte zwaargewond, aldus de politie. Diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam, verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. Inmiddels is zijn toestand stabiel.

De 32-jarige Bunskoek zelf raakte niet gewond. Zij kon na het afleggen van een verklaring naar huis. In verband met de aanrijding werd een deel van de buitenring van de Ringweg afgesloten. Na enkele uren werd de weg weer vrijgegeven.

Groen

Volgens de politie is Bunskoek niet de veroorzaakster van de aanrijding. Het stoplicht waardoor zij reed stond op groen en zij reed niet te hard.

Het kan nog wel een paar dagen duren voordat Bunskoek weer is te zien in RTL Boulevard. "Het is een liveprogramma, waarin elke dag een topprestatie van haar wordt verwacht", legt een woordvoerder van RTL Nederland uit. "Ze moet goed in haar vel zitten om het goed over te brengen op de mensen." Volgens de zegsman is Bunskoek erg geschrokken.

Respect

Dinsdag zal Robert ten Brink Bunskoek vervangen. De reden voor de vervanging werd maandag niet gegeven in het roddelprogramma. "Daphne wilde het nieuws niet op een sensationele manier naar buiten brengen", verklaart de woordvoerder van RTL. "Uit respect voor het slachtoffer en zijn familie."