AMSTERDAM - Wessel van Diepen krijgt een Marconi Award voor zijn gehele oeuvre. Dat heeft Broadcast Press Hilversum maandag bekendgemaakt. De 39-jarige diskjockey wordt geprezen als 'de koning van de oneliner, de radiomaster of tease and suspense' en voor zijn betekenis binnen de dancemuziek.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Van Diepen maakt deze maand zijn laatste radioprogramma voor Radio 538.

De jaarlijkse vakprijs wordt volgende week maandag voor de elfde keer uitgereikt. De kanshebbers in de categorie beste presentator/dj zijn Giel Beelen van 3FM, Edwin Evers van Radio 538 en Rob Trip van Radio 1. Om de titel beste zender strijden Radio 538, BNR Nieuwsradio en 3FM. De strijd om het beste programma gaat tussen Evers Staat Op van Radio 538, Giel van 3FM en Theater van het Sentiment van Radio 2.

Ruud de Wild

Zijn collega Ruud de Wild kwam maandag ook in het nieuws. De diskjockey is dit weekeinde aangehouden en meegenomen naar het politiebureau omdat hij te veel drank ophad. De 37-jarige De Wild was naar het afscheidsfeestje geweest van collega Van Diepen. Ruud zou de 'Bob' zijn en dacht dat hij weinig had gedronken, maar dat bleek nog te veel.

De diskjockey vertelde het verhaal maandagmiddag in zijn eigen radioprogramma op Radio 538.