HILVERSUM - Voor de tweede keer neemt de jeugdzorg een moeder uit het Talpa-programma De Gouden Kooi onder de loep. Bureau Jeugdzorg Flevoland brengt maandag een bezoek aan het gezin van deelneemster Angelique.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Het bureau onderzoekt of de kinderen tijdens de langdurige afwezigheid van hun moeder wel goed worden verzorgd. Dat bevestigde directrice Greet Bouwman van Bureau Jeugdzorg maandag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.

Bouwman vindt het heel vervelend dat de informatie op straat ligt. Volgens haar komt het doordat het programma alle persoonlijke informatie zonder terughoudendheid op de buis brengt. "Normaal gesproken worden dergelijke privégegevens geheim gehouden."

Huisbezoek

Volgens de directrice is er geen enkele aanwijzing dat de kinderen, drie dochters van 13, 15 en 16 jaar, worden verwaarloosd. Bureau Jeugdzorg was voor het televisieprogramma al bij het gezin betrokken en noemt het brengen van een huisbezoek in deze situatie gebruikelijk.

Natasia

Vorige week kwam deelneemster en moeder Natasia in het nieuws, nadat Talpa haar afscheid van haar kinderen had uitgezonden. Eén kind huilde langdurig omdat de moeder door aan het programma mee te doen, wel eens jarenlang van haar gezin gescheiden zou kunnen blijven. Naar aanleiding van de uitzending werden Kamervragen gesteld.

Ook in dit geval onderzocht Bureau Jeugdzorg Flevoland of de opvang van de kinderen bij de afwezigheid van de moeder goed was geregeld. Het resultaat was positief.

In De Gouden Kooi worden tien deelnemers opgesloten in een luxe landhuis vol camera's in Eemnes. Degene die het er het langst uithoudt, kan de villa winnen, evenals een fors geldbedrag.