UTRECHT -De schildpad die van Henk Westbroek zou zijn, blijkt niet het beest van de zanger. Westbroek moest het dier op last van de politierechter in Utrecht identificeren. De schildpad bleek niet diens unieke kenmerken te hebben, constateerde Westbroek in het schilpaddenopvangcentrum, zo liet hij vrijdag weten in het programma RTL Boulevard.

Westbroek wordt ervan verdacht een beschermd dier, namelijk een Griekse landschildpad, te houden zonder over de vereiste ontheffing te beschikken. De Utrechter zegt de schildpad al sinds 1990 in huis te hebben en toen was de huidige regelgeving nog niet van kracht.

De officier van justitie eiste desondanks enkele weken geleden een boete van 1000 euro tegen Westbroek.

Geïdentificeerd

Toen zijn advocaat, A. Moszkowicz, in twijfel trok of het in beslag genomen beest wel van Westbroek was, besloot de politierechter dat de schildpad ter zitting geïdentificeerd diende te worden. De zaak gaat verder in december.

Winterslaap

Omdat de schildpad dan waarschijnlijk winterslaap houdt, toog Westbroek met de officier van justitie eerder naar het schildpaddenopvangcentrum. Moszkowicz liet in het showbizzprogramma weten dat de zaak nu moeilijk te bewijzen zal zijn. Ondertussen blijft het lot van de schildpad van Westbroek onduidelijk.