Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat politica Rita Verdonk geen couture kan kopen, Daan zijn Jennifer dumpt voor ander blondje, zwemster Inge spatjes heeft, straks AOW èn 'n baby voor Rob de Nijs en dat Daphne Bunskoek huilend haar verdriet weg eet. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Finito

'Hij is mijn grote liefde' en 'Ik trouw met haar'. Het waren de stellige woorden van acteurskoppel Daan Schuurmans en Jennifer Hoffman. Al jaren waren de twee samen en in elk interview spuiden ze hun liefde voor elkaar. Maar van een daadwerkelijk huwelijk is het -ondanks een echt aanzoek- nooit gekomen. Nu zijn ze plotseling uit elkaar. Story meent de reden te weten: Daan heeft een ander. Het blad snapte de acteur met zijn tegenspeelster Bracha van Doesburgh. Ook een blondine en ook zo'n tien jaar jonger dan de 34-jarige acteur. Het stel bracht samen de nacht door in een Haags hotel, en volgens getuigen waren ze zeer intiem met elkaar. De eerlijkheid gebiedt te melden dat ze samen in een toneelstuk in den Haag speelden, en misschien daarom in De Hofstad overnachtten, maar toch.

Natte spatjes

Inge de Bruin, de zwemster, is een grage partybezoekster. Altijd gekleed in dure kleertjes, haar blonde lokken gekruld en met haar recentelijk gebleekte tanden lachend naar de camera. Maar verslaggever Guido van Party weet ons te vertellen dat die vrolijke lach maar schijn is. 'Inky' is helemaal niet zo gezellig. Mevrouw schijnt zelfs behoorlijke sterallures te hebben. Zo 'luchtkust' ze de verslaggever aan het begin van de avond, om hem later de huid vol te schelden en hem te betichten van paparazzipraktijken en achtervolgingen. Beledigd noemt de showbizzreporter haar daarom 'arrogant, onberekenbaar en achterdochtig' en beticht haar zelfs van een 'gespleten persoonlijkheid' en 'divagedrag'. Echte (natte) spatjes dus van Inge, een typering die wel bij de zwemkampioene past.

Geen couture

Ze is maar liefst 15 kilo afgevallen, maar toch kocht minister Rita Verdonk geen nieuwe (kleinere) garderobe bij couturier Frans Molenaar. Slechts één mantelpakje bezit ze van hem. 'Ik voel me op en top vrouw in deze schitterende kleding. Aan couture hangt een prijskaartje en hoewel ik best een goed salaris heb, denk ik dat ik het me niet kan veroorloven," aldus de bewindsvrouwe eerlijk in Story. Andere dames, die zelf geen carrière hebben, maar wèl een rijke man, zaten daarentegen gretig naar de ontwerpen te kijken. Zo zag miljonairsvrouw Danielle Overgaag zichzelf al een couturejasje van Molenaar op een spijkerbroek dragen. En miljardairsvrouw Janine van den Ende verschijnt steevast op een première van haar man's musicals in een creatie van Frans Molenaar. Fijn hoor, zo'n dikke bankrekening, waar je als vrouw lekker van mag shoppen. En Rita maar werken voor haar centjes.

Oude vader

Rob de Nijs mag dan al ruim 63 jaar zijn, hij voelt zich nog een jonge adonis. Na zijn scheiding van dierenbeschermster Belinda Meuldijk vond hij nieuw geluk bij zijn veel jongere secretaresse. Die is 'pas' 37 en heeft te kennen gegeven graag een kind met Rob te willen maken. 'AOW èn baby voor Rob' giebelt Privé dan ook bij het horen van dit nieuws. En "Tegelijk met zijn AOW krijgt hij misschien ook kinderbijslag op zijn bankrekening gestort'. Hilarisch, vindt het blad dat idee. Voor Belinda, die 51 is, zit een 'tweede kans kind' er niet meer in. Maar omdat zij ook nog wel een pretje wil, wil ze volgend jaar trouwen met haar nieuwe lover. Deze hondentrainer is pas 28 jaar, en zo heeft ze straks toch nog een beetje een groot kind in huis. Een apart stel, die De Nijs en Meuldijk.

Aan de patatten

Met het presenteren van RTL-Boulevard heeft Daphne Bunskoek zo ongeveer de leukste baan van de wereld. Daarbij een leuk appartement en een vaste vriend (miljonair Wessel van Diepen). Niet echt veel redenen om ongelukkig te zijn, zou je denken. Maar toch blijkt de presentatrice soms eenzaam en zelfs huilend thuis op de bank te zitten. "Ik heb wel eens gehad dat ik na 'n uitzending op vrijdagavond naar huis ging en dat al mijn vrienden al wat te doen hadden. Dat ik uiteindelijk alleen op de bank heel erg ongelukkig zat te zijn,' vertelt Daphne. Ach gossie, het arme kind. Zit ze daar huilend thuis met een patatje van de snackbar op schoot haar verdriet weg te eten. Zo zie je maar weer dat roem en sterrenstatus ook een keerzijde hebben.