AMSTERDAM - Brad Pitt heeft de smaak goed te pakken. Hij is net voor het eerst vader geworden, maar heeft het nu al over een voltallig voetbalteam aan kinderen. Samen met Angelina Jolie wil de acteur het liefst nog zes of negen kinderen op de wereld zetten. Dat schrijft de Britse krant de Daily Mirror.

Vier maanden geleden kregen Pitt en Jolie hun eerste dochter, Shiloh. Jolie had al twee geadopteerde koters, Maddox van vijf en Zahara van 14 maanden. "Nu heb ik drie kinderen, maar volgend jaar komen er als het aan mij ligt nog zes of negen bij", zegt Pitt in een interview met de Britse krant.

Elftal

De liefde voor zijn kinderen gaat goed samen met Pitts passie voor voetbal. De acteur geeft aan dat hij het liefst een Pitt-elftal wil. "Ik maak echt geen geintje, ik wil deelnemen aan het volgende WK voetbal!".

De acteur zegt zijn leven veel meer te waarderen sinds hij kinderen heeft. "Het vaderschap maakt me efficiënter in wat ik doe. Er is geen tijd meer om aan te kloten". Hij heeft nog steeds plezier in zijn werk, maar is stiekem toch liever thuis bij zijn kroost.