AMSTERDAM - Het is weer koek en ei tussen Mariska Hulscher en Albert Verlinde. Donderdag praatten de twee televisiepresentatoren hun problemen uit in RTL Boulevard.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In dat programma noemde Verlinde Hulscher in augustus een 'hoer', 'prostituee' en 'escortgirl', omdat zij haar huwelijk had laten sponsoren en na twee maanden een scheiding aanvroeg. Daarop dreigde Hulscher met juridische stappen.

Hulscher maakte het einde van haar huwelijk met regisseur Ary Schouwenaar bekend via een persbericht, dat zij een beperkt aantal contacten toestuurde. Verder deed de presentatrice er het zwijgen toe. Deze stilte stond in schril contrast met de manier waarop zij voor haar huwelijk contact zocht met de showbizzbladen en -programma's.

Verantwoordelijkheid

Tijdens het verzoeningsgesprek wees Hulscher Verlinde op zijn verantwoordelijkheid. "Eigenlijk heb je niet gerealiseerd dat je behalve mediamaker opiniemaker bent. Iedereen ging op mijn antwoordapparaat 'hoer' roepen." Zij zou nog steeds op straat worden uitgescholden. Verlinde gaf toe dat hij de gevolgen van zijn uitspraak niet heeft overzien. "Nu zou ik het niet meer doen."

Voor Hulscher is de zaak nu uitgepraat. "Ik heb je in de ogen gekeken." Verlinde hoeft niet bang te zijn voor verdere juridische stappen. "Super", reageerde hij. "Super", stemde zij in.