AMSTERDAM - De man die ervan wordt verdacht drie jaar geleden in het geheim beeldopnamen te hebben gemaakt van Michael Jackson in diens privévliegtuig, is door de rechter veroordeeld tot zes maanden huisarrest. Ook moet hij een boete van 10.000 dollar betalen, zo meldt de BBC donderdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De man, Jeffrey Borer, was eigenaar van het bedrijf dat het vliegtuig aan Jackson verhuurde. Borer zou twee digitale videocamera's hebben geïnstalleerd in het toestel waarmee de popster naar Santa Barbara vloog om mee te werken aan een onderzoek naar zijn vermeende kindermisbruik. Daarvan werd Jackson later vrijgesproken.

Eerder gaf Borer al toe de opnamen gemaakt te hebben om ze vervolgens voor veel geld aan de media te verkopen. Het is niet bekend wat er precies op de beelden te zien is. Aangezien de microfoontjes niet goed waren geïnstalleerd zit er geen geluid bij.

De andere verdachte in de zaak, Arvel Jett Reeves, werd in juli dit jaar veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de zaak. Hij kreeg acht maanden celstraf.