AMSTERDAM - Gouden Kooi-bewoonster Natasia heeft geen spijt van haar deelname aan het Talpa-programma. De 32-jarige moeder kreeg woensdag een stortvloed van kritiek over haar heen, omdat ze de zorg voor haar kinderen van 6 en 9 overlaat aan haar zussen en partner.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Ik ben niet ontaard", zegt Natasia donderdag in de Telegraaf. "De Gouden Kooi is een geweldige kans. Voor mij én voor mijn kinderen. Ik zit hier ook voor hen. Ik ben hier niet voor het geld in gegaan, maar ik kom er toch altijd rijker uit", aldus de moeder.

Huilen

Het programma begon zondag en daarin was te zien hoe Natasia haar kinderen verliet. Eén kind moest voortdurend huilen, maar Natasia zei dat zij "normaal" moest doen. Deze beelden stuiten PvdA zeer tegen de borst. Volgens de partij verwaarloost Natasia haar kinderen door deel te nemen aan het programma. De PvdA wil dan ook onderzoeken of de moeder uit haar ouderlijke macht moet worden gezet.

Salaris

Natasia laat de krant weten verdrietig te zijn over alle negatieve reacties. "Het gaat uitstekend met mijn kinderen", zo zegt ze. "Hoeveel tijd besteden die Kamerleden zelf eigenlijk aan hun kroost? Zij hebben bovendien met het Kamerlidsalaris vast een financieel gemakkelijker uitgangspunt." De moeder vindt dat de Kamerleden de indruk geven dat zij haar kroost te vondeling heeft gelegd.

Volgens Natasia hebben haar kinderen niets te klagen. "Mijn kinderen zijn in uitstekende handen. Ik vraag me echt af waar iedereen zich mee bemoeit." Natasia wil in De Gouden Kooi een beroepsopleiding gaan volgen zodat ze later een goede boterham voor haar kinderen kan verdienen. "Als ik win is er natuurlijk helemaal geen probleem meer."

Stoer

Natasia zegt in de krant dat ze de eerste dagen in De Gouden Kooi helemaal van slag is geweest omdat ze niet direct naar haar kinderen kon als ze wakker werd. "Ik ben niet zo stoer als ik eruit zie. Ik heb dikke tranen gehuild."

De moeder spreekt dagelijks videoboodschappen in voor haar kinderen. "Ik vertel een verhaaltje en bid met hen."

Geldbedrag

In De Gouden Kooi worden tien deelnemers opgesloten in een luxe landhuis vol camera's in Eemnes. Degene die het er het langst uithoudt kan de villa winnen, evenals een fors geldbedrag.

Zitvlees

Onduidelijk is hoe lang de wedstrijd gaat duren. Dat hangt af van het zitvlees van de deelnemers en/of het verloop van de kijkcijfers. Waarschijnlijk zullen de deelnemers minimaal een jaar blijven, omdat ze anders hun ingelegde borg van 10.000 euro kwijt zijn.