LILONGWE - In tegenstelling tot wat overheidsfunctionarissen in Malawi eerder meldden, heeft popdiva Madonna geen weesjongetje uit het Afrikaanse land geadopteerd. Dat heeft haar woordvoerster Liz Rosenberg woensdag verklaard tegen het Amerikaanse glamourtijdschrift People.

De 48-jarige popster, moeder van twee kinderen, dook woensdag op in de arme Afrikaanse natie. Volgens haar agent was ze daar alleen om projecten te steunen voor kinderen die hun ouders verloren aan aids. De regering bevestigde dat maar zei dat ze ook een eenjarig jongetje heeft geadopteerd.

Volgens de regering koos Madonna het kind uit een groepje van twaalf jongetjes, dat door de overheid was geselecteerd. Voor Madonna werden de regels opzijgeschoven. De wet van Malawi bepaalt namelijk dat buitenlanders geen Malawische kinderen mogen adopteren.

Een woordvoerster van de regering verklaarde dat Madonna vooraf gevraagd had alleen jongetjes uit te zoeken. Ze zou eerder hebben gevraagd om een meisje, maar twee weken geleden zou ze van mening zijn veranderd. Ze heeft al een zoon en een dochter.