AMSTERDAM - Brad Pitt en Angelina Jolie hopen van hun zoontje Maddox een ware voetbalster te maken. Het 5-jarige jochie zit al op de Voetbalacademie van Beckham in Los Angeles, maar dat is natuurlijk nog geen garantie voor succes. Daarom heeft de acteur David Beckham gevraagd om Maddox één op één lessen te geven.

Het contact tussen de Pitt en Beckham kwam tot stand dankzij ex-voetballer Vinnie Jones, die met Pitt in de film Snatch speelde. Jones is eveneens een bekende van Beckham, zo meldt The Sun.

Jolie adopteerde Maddox in 2002 uit een weeshuis in Cambodja. Later adopteerde de actrice ook een meisje, Zahara. De 42-jarige Pitt is inmiddels hun officiële adoptievader. Het acteurskoppel heeft ook samen een dochtertje, Shiloh Nouvel. Zij werd in mei dit jaar geboren.

De 31-jarige Beckham en zijn vrouw Victoria (32) raken de laatste tijd steeds meer betrokken bij het leven in Hollywood. Zo is het beroemde koppel al bevriend met Tom Cruise en Katie Holmes. De geruchten gaan dat het stel naar Los Angeles wil verhuizen als Beckham met pensioen gaat.