AMSTERDAM - Ellen ten Damme denkt erover een eigen band op te richten. Dat heeft de zangeres en actrice gezegd in een interview met het muziekblad Musicmaker. "Ik mis het bandgebeuren een beetje", vertelt Ten Damme. "Nu doe ik veel solo, maar het is ook fantastisch om onderdeel van een band te zijn."

Ze laat nog niets los over de formatie van de band. In het interview vertelt de 39-jarige zangeres dat ze pas 9 was toen ze voor het eerst in een band speelde. Het optreden gebeurde bij haar ouders thuis. "Voor de entreeprijs van een kwartje kregen de aanwezigen een volwaardig concert, iets te drinken en gratis borrelnootjes", vertelt ze. Later maakte ze deel uit van The Hit, een popgroep die de universiteit in Groningen als thuishonk had.

De carrière van Ten Damme raakte in een stroomversnelling toen ze in 1996 naast kunstschilder Peter Klashorst optrad als zangeres in de band Soviet Sex. Als soloartiest bracht ze twee albums uit, 'Kill your darlings' (1995) en 'I am here' (2001).

Van dat album werd het nummer 'Vegas' een hit. In de bijbehorende videoclip zoent ze met Katja Schuurman. Ten Damme is ook bekend als actrice door rollen in 'All stars', 'Costa' en 'Volle maan'.