AMSTERDAM - Angela Groothuizen wordt moe van de steeds weer oplaaiende geruchten over een reünie van de Dolly Dots. "Allemaal onzin", zegt de 47-jarige zangeres over een uitzending van het SBS-programma Shownieuws. Dat meldde onlangs dat de meidengroep uit de jaren zeventig en tachtig haar comeback maakt.

Shownieuws heeft ex-lid Ria Brieffies onder valse voorwendselen voor de camera gehaald, zegt Groothuizen maandag tegen Novum Nieuws. Er zou aandacht worden besteed aan een muzikaal project van Brieffies, maar het programma ging vervolgens in op een eventuele reünie. Momenteel wordt wel een documentaire voorbereid over de meiden op leeftijd, dus Groothuizen denkt dat dit de geruchtenstroom mogelijk heeft gevoed. Meer informatie wil zij niet geven over de documentaire.

Verhalen over een reünie van de meidengroep, die in 1988 uit elkaar ging, zijn er vaker geweest. In 2004 ontkende Groothuizen ook een comeback. Toen zouden de geruchten over een mogelijke terugkeer zijn ontstaan naar aanleiding van de musical 'Love me just a little bit more', die volledig om Dolly Dots-hits heen was geschreven.

In de jaren zeventig en tachtig scoorden Angela, Angéla, Anita, Esther, Patty en Ria hits als 'We believe in love' en 'Hela-di-ladi-lo'.