AMSTERDAM - James Blunts hit 'Goodbye my Lover' is het populairste lied op begrafenissen in Groot-Brittannië. De Britse zanger heeft daarmee het nummer 'Angels' van zijn landgenoot Robbie Williams van de toppositie verstoten, zo blijkt uit onderzoek van Bereavement Register.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Andere nummers die vaak tijdens teraardebestellingen gedraaid worden, zijn 'I've had the time of my life' van Bill Medley en Jennifer Warnes en 'Wind beneath my wings' van Bette Midler. Ook Elton John's 'Candle in the Wind' en Eric Claptons 'Tears in Heaven doen het nog steeds erg goed tijdens uitvaarten.

In Nederland is volgens de site van uitvaartverzorger Dela 'Old and wise' van Alan Parsons Project het meest populair. Daarna volgen 'Time to say goodbye' van Andrea Bocelli en 'De vlieger' van André Hazes. Het liedje van Blunt staat in de Nederlandse lijst op nummer 21.

James Blunt brak door met zijn single 'Your'e beautiful'. Het nummer was zo'n groot succes in Nederland dat het meteen een van de bestverkochte singles ooit werd.