LONDEN - Zangeres Katie Melua is dit weekeinde uitvoerig medisch onderzocht voor een concert dat ze op de zeebodem gaat geven. Het is volgens haar eigen website het eerste muzikale optreden zo diep onder water en dat moet haar een vermelding brengen in het Guinness Book of Records.

Het concert vindt maandag plaats op een booreiland in de Noordzee, maar dan honderd meter onder de zeespiegel, op de bodem van een van de vier schachten van het boorplatform. Het publiek zal bestaan uit de werknemers van het platform, en een vertegenwoordiger van Guinness World Records, die het record officieel in de boeken moet zetten.

"Katie en de band zijn volledig onderzocht en krijgen nog een fikse training voorafgaand aan het evenement", aldus Melua's woordvoerder. Melua (22) is, na haar single Nine Million Bicycles erg populair in Groot-Brittannië. De Noorse tv gaat het concert uitzenden.

De zangeres geeft op vrijdag 8 december een concert in de Heineken Music Hall. Eerder dit jaar trad ze hier al 2 keer op. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande zaterdag.