AMSTERDAM - De boekenserie Timboektoe van schrijfster Carry Slee wordt verfilmd. De film wordt, na Afblijven, de tweede productie naar het werk van de populaire schrijfster, van wier werk inmiddels meer dan vier miljoen boeken zijn verkocht.

Dat hebben producenten FMG/Bridge Entertainment en Shooting Star Filmcompany zondag bij de première van Afblijven bekendgemaakt. Die film draait vanaf woensdag in honderd bioscoopzalen.

In de Timboektoe-serie zijn drie boeken verschenen. Een vierde deel, Timboektoe rocks, verschijnt in het voorjaar van 2007. De film wordt gebaseerd op alle vier boeken.

Camping

De serie vertelt over Isa en Kars. Hun ouders hebben een camping in Frankrijk gekocht, zodat de kinderen moeten verhuizen. Ze dopen het Franse gehucht meteen om tot Timboektoe en ontwikkelen een serie superplannen om daar te kunnen overleven.

Carry Slee heeft sinds 1989 meer dan zeventig boeken geschreven. Haar werk werd bekroond met talrijke onderscheidingen, waaronder negen keer de grote prijs van de Kinderjury en vier keer de prijs van de Jonge Jury. In haar verhalen staan maatschappelijk relevante thema's als pesten, zelfmoord, drugs, zinloos geweld en racisme centraal.

Het is de bedoeling dat de opnames voor de film naar de Timboektoe-serie volgend voorjaar plaatsvinden. De film zou eind 2007 in de bioscopen te zien moeten zijn.