AMSTERDAM - Het showbizzprogramma Entertainment Live heeft sinds kort de beschikking over een bekende verslaggever: Bart Spring in 't Veld. De winnaar van de eerste editie van Big Brother komt alleen niet met zijn gezicht in beeld. "Ik ben gewoon tijdelijk ingehuurd als verslaggever", licht 'Big' Bart toe. "Met mijn cameraman registreer ik evenementen."

Het Talpa-programma heeft voor de 30-jarige Utrechter gekozen 'omdat ik leuke vragen stel', vertelt Bart. Ook is het makkelijk dat hij iedereen kent die langsloopt op de rode loper. "Bovendien weet ik hoe het is op zo'n rode loper", legt Bart uit. "Mensen willen een beetje gestuurd worden wanneer ze uit een limousine stappen in een gek pak dat niet van henzelf is en naast een vrouw lopen die ook niet van henzelf is."

Na zijn Big Brother-tijd in 1999 begon Bart, die journalistiek heeft gestudeerd, aan een loopbaan als journalist. In 2002 reisde hij met Willem Oltmans naar Irak om de Iraakse minister van buitenlandse zaken Tariq Aziz te interviewen. Ook was hij enkele jaren televisiepresentator bij RTV Utrecht.