RIJSWIJK - De Rolling Stones geven in augustus vier concerten in Nederland. Op de 11e staat de Britse band in stadion de Kuip in Rotterdam, de 15e in de Rotterdamse concerthal Ahoy' en 16 augustus in theater Vredenburg in Utrecht. Ook komt er een optreden in Amsterdam, maar daar kon een woordvoerder van concertorganisator Mojo maandag nog geen informatie over geven.

De kaartverkoop voor de Lick wereldtour begint 7 december. De Stones zullen elk concert aanpassen aan de locatie. In totaal zal de rockband ongeveer vijftig nummers spelen. Zo willen bandleden Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood hun fans meer verschillende nummers laten horen.

De Rolling Stones touren nu nog door Noord-Amerika. Zij treden komend voorjaar op in Australië en Oost-Azië. De band doet behalve Nederland nog elf andere Europese landen aan.

De Stones vieren dit jaar hun veertigjarig jubileum. Op 12 juli gaf de band zijn eerste concert in de Marque Club in Londen. De Rolling Stones speelden in 1999 voor het laatst in Nederland: in Groningen en in Landgraaf.