NEW YORK - De gewezen Amerikaanse president Bill Clinton wil zijn zestigste verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan. De voorbereidingen voor zijn verjaardagspartijtje dat eind oktober in New York zal worden gehouden, en dat meteen geld op moet leveren voor het goede doel, zijn in volle gang.

Wie het feestvarken persoonlijk geluk wil wensen moet echter wel over een dikke portemonnee beschikken. Een weekendje feestvieren met Bill, zijn echtgenote Hillary en hun dochter Chelsea is mogelijk vanaf 60.000 dollar, meldde The Washington Post donderdag. Voor de welgesteldere gasten hebben Chelsea en Hillary die het partijtje organiseren, uitgebreidere feestpakketten samengesteld.

Het zogenoemde 'Birthday Chair Package' komt compleet met onder meer een backstage pas, op de foto en een diner met de Clintons en een stoel op de eerste rang tijdens het verjaardagsconcert dat door niemand minder dan de Rolling Stones wordt gegeven. Het prijskaartje voor zo'n arrangement mag met 500.000 dollar met recht presidentieel worden genoemd. Clinton bereikte overigens op 19 augustus jongstleden al de leeftijd van zestig.